Viktig besøk i Kina

Samhandling sto i fokus da Brønnøysundregistrene og Nærings- og handelsdepartementet besøkte Kina i fjor høst. Altinns verdensledende løsninger for e-forvaltning ble presentert på World Expo i Shanghai.

 

alt

Brønnøysundregistrenes direktør Erik Fossum på vei til den norske paviljongen på World Expo 2010 i Shanghai. Foto: Jørgen Ferkingstad

To hele dager, 16. og 17. september, var satt av til presentasjon av de norske elektroniske løsningene for elektronisk forvaltning og samhandling, Altinn, Seres og Elmer. Det skjedde på den norske paviljongen på gigantarrangementet World Expo 2010. Det var statssekretær i Nærings- og handelsdepartementet, Halvard Ingebrigtsen, som åpnet seminaret om Altinn og ga deltakerne et innblikk i den norske nettportalen for offentlige skjema i Norge. Også OECD, Skatteetaten og Finansdepartementet presenterte løsninger og undersøkelser. Representanter for kinesiske skattemyndigheter og andre etater i Shanghai og Beijing viste stor interesse og engasjement under presentasjonen av Altinn.

Utenlandske delegasjoner

Oversikt over utenlandske delegasjoner som Brønnøysundregistrene har tatt imot i løpet av de siste fem årene

År Besøk fra
2005 Litauen, Mosambik
2006 Kina (to delegasjoner ), Sverige
2007 Danmark, Kina, Tyskland
2008 Sverige, Sør-Sudan, og konferansen Porvoo 13 med deltakere fra totalt 18 land
2009 Zanzibar, Rwanda, Liberia, Vietnam, Danmark ,  Østerrike  
2010 Kina, Litauen, Sverige, Malawi

 

 

For meg er Altinn det beste eksemplet på hvordan informasjon bør flyte elektronisk mellom næringslivet og offentlige myndigheter på en måte som fremmer velstand, gjennomsiktighet og økonomisk vekst
Statssekretær Roger Schjerva fra Finansdepartementet til det kinesiske publikumet.


I tillegg til deltakelse på den norske paviljongen under World Expo 2010 hadde Brønnøysundregistrene også møter med det kinesiske «Enhetsregisteret» (Nacao National Administration for Code Allocation to Organizations). Delegasjoner fra Nacao og andre kinesiske registre har besøk Brønnøysundregistrene flere ganger de siste årene.

 

 

I spann med Verdensbanken

I september 2010 inngikk Brønnøysundregistrene en samarbeidsavtale med Verdensbanken, som blant annet er finansiert av NORAD. Brønnøysundregistrene skal levere konsulenttjenester for å utvikle registerløsninger i andre land.

Norge med i nettportalen Ditt Europa

Ditt Europa (Your Europe) er en europeisk nettportal  som presenterer mulighetene i EUs indre marked. Portalen er delt i to, med en seksjon for privatpersoner og en for næringslivet.

Brønnøysundregistrene ·
tracking